Landstede Groep

"Dyslexie de Baas!"

Jongeren met dyslexie kunnen veel problemen ervaren met leren. Ook al zijn ze slim, toch lukt het niet altijd om goede cijfers te halen. Uit onderzoek blijkt dat sommige jongeren dan negatief over zichzelf gaan denken. Anderen krijgen last van faalangst of worden somber.

Het maakt veel uit hoe de jongere zelf met de gevolgen van dyslexie omgaat. De problemen kunnen erger worden als hij of zij geen hulp aan de leraar vraagt, denkt dat hij dom is, probeert de dyslexie te verbergen, of te veel tijd aan het huiswerk besteedt.

Om leerlingen zelf beter te leren omgaan met de gevolgen van hun dyslexie, biedt DOC 93, bij voldoende belangstelling, de groepstraining “Dyslexie de Baas" aan. 

Door middel van oplossingsgerichte- en motiverende gesprekken tijdens de individuele begeleiding wordt ook aandacht besteed aan deze problematiek. De gesprekken over de beleving van dyslexie hebben tot doel dat leerlingen beter leren omgaan met hun dyslexie. Daarnaast leren de leerlingen zelfstandig hun problemen op te lossen of aan te kaarten.